Olen unohtanut mainita MERLOn, eli mustarastaan, jonka näkee päivittäin, a real daily bird. Tärkeä lintu täällä, puhutaan  I GIORNI DI MERLOsta, mikä tarkoittaa ajanjaksoa tammikuun puolestavälistä helmikuun puoleenväliin, se on kylmin talvikausi. Merlo on kuulemma musta siksi että se yritti lämmitellä savupiipussa , josta se sitten lähti lentoon pikimustana.

Muuten nauratti, kun kuulin variksen kiroilevan ihan kotoiseen malliin tänään keskipäivän aikaan, jolloin aurinkokin suostui paistamaan n. puoli tuntia. Ei paljon tämä ilmasto naurata, olin unohtanut kelit asuttuani Suomesa palelemassa todenteolla jo 6v.

Kuvia myöhemmin, otin myös hautuumaan portilta orvokin kuvia. Ruusuja oli kaksi ruukussa Fioren ja Arturon parvekkeella eilen, jotka näin kun söin kaviaaria ja prosekkoa joulua odotellessamme, jossain oli kamelian nuppujakin.

Katsoimme presepe-näyttelyn keskustan kirkossa, siellä oli myös suomalainen seimi lipulla varustettuna. Ensinnäkin suomessa ei harrasteta seimi-kulttuuria ja toiseksi esillä oli iglo, eskimoita ja kaksi pingviiniä. Ma cosa fare?